SELVA ROJA

En plena Eixample de Barcelona trobem un pis de 1910, que manté la seva essència original: sostres alts amb motllures, portes dobles de fusta massissa, finestres amb porticons,… però també una distribució que actualment no funciona pel dia a dia dels nostres clients, una jove parella en procés d’ampliar la seva família.

Una de les premisses amb la que enfoquem el projecte és donar valor a aquells materials o elements originals de l’edifici:

- Les bigues de fusta i els revoltons ceràmics manuals, es troben en perfecte estat.

- Recuperem algunes parets de maó.

- Mantenim fusteries exteriors existents.

- Reubiquem les portes interiors dins la nova distribució.

Per a donar resposta als requeriments més actuals de la família també comptem amb elements nous que conviuen perfectament amb l’estil més fidel del pis:

SOLUCIONS ARQUITECTÒNIQUES

- Una porta corredissa ens separa el menjador de l’entrada.

- Una porta corredissa per accedir a l’habitació infantil que fa doble funció i també és la pròpia porta de l’armari.

- Una porta corredissa d’acer i vidre que ens separa el bany suite i permet l’entrada de llum a l’habitació.

- Reducció del consum elèctric deixant entrar la llum a l’interior del pis.

- Aïllament tèrmic i acústic del pis.

- Evitar crear camps electrònics circulars.

MATERIALS

 - Escollim unes rajoles fabricades amb material reciclat i KM0 que aporten el toc manual amb la seva textura desigual als banys.

- Les aixetes treballen a baixa pressió, amb estalvi d’aigua i materials de llarga durabilitat preparats per conviure amb la calç de l’aigua de Barcelona.

- A la cuina apostem per un taulell compost de 50% del material reciclat i 100% reciclable al final del seu ús. Lliure de tòxics i creat amb el mínim espessor per a reduir l’impacte material i econòmic.

- Pintura al silicat, totalment lliure de tòxics i compostable en el seu fi d’ús.  També ens ajuda a dotar d’higroscopicitat la superfície ajudant a regular la humitat ambient quan és necessari.

INSTAL·LACIONS

- Reducció del consum de calefacció.

- Reducció del consum elèctric amb electrodomèstics eficients i lluminàries LED.

- La climatització pels mesos més calorosos.

Juntes, hem aconseguit dotar d’una nova vida a aquest pis, actualitzant-lo a les necessitats actuals, respectant l’estètica original, sent respectuosos amb el mediambient i sense incrementar el cost d’una reforma convencional.

Project Details

Project Date:

12/01/2022