Casa Eix

Ens trobem amb un habitatge a Barcelona molt compartimentat i amb una decoració molt antiquada: consta de tres habitacions (una d'elles molt estreta), un estudi, sala d’estar-menjador, cuina i un sol bany de forma molt allargada. Totes aquestes estances es relacionen amb un passadís molt ample en forma de L que deixa molts m² sense aprofitar.

En el nostre projecte de reforma apostem per obrir l'espai i posar el menjador en el centre de l'habitatge.

La gran taula amb els seus llums penjants és el cor de la llar, on s'ajunta i es reuneix tota la família.

Separat del rebedor per una gelosia de lames de fusta, el menjador relaciona la cuina i la sala d’estar, un a cada costat, i permet que la llum i l'aire circulin d'un costat a un altre de la casa.

L’ampli saló s'obre a una terrassa fantàstica on situem una tauleta amb cadires al costat d'uns tests amb vegetació; mentre que la cuina s'eixampla i se li afegeix una petita taula on també es pot menjar. La cuina dóna a una galeria que tanquem amb un vidre davant de les lames horitzontals ja existents que ens donen privacitat però llum a la vegada.

A la proposta de reforma guanyem un bany. Proposem un de central per a tota la família i un altre a l'habitació suite, utilitzant part de la galeria.

Finalment situem les 3 habitacions, totes elles amb llum natural i disposant, una d'elles, d'un bon espai d'estudi.

Aquesta distribució facilita la ventilació creuada, molt important per a mantenir l'aire de la casa sa i renovat, i per a contribuir a una temperatura de confort de forma més sostenible.

En quant al color i material triem la fusta combinada amb el blanc per a generar un ambient que ens transmeti pau.
El mobiliari senzill, de línies fines i estilitzades ens aporta un toc d'elegància.

Canviant la distribució i la materialitat actualitzem un espai antiquat i l'adaptem a les noves necessitats.

Project Details

Categories:

Project Date:

18/05/2020