CASA MIRASOL

MIRASOL - Estudi fotografia
MIRASOL - Estudi fotografia
MIRASOL - cuina
MIRASOL - cuina
MIRASOL - cuina
MIRASOL - cuina
MIRASOL - cuina
MIRASOL - sala menjador
MIRASOL - sala d'estar
MIRASOL - sala menjador
MIRASOL - sala menjador
MIRASOL - sala d'estar
MIRASOL - escala
MIRASOL - bany
MIRASOL - bany
MIRASOL - bany
MIRASOL - bany
MIRASOL - terrassa

La compra d’una casa unifamiliar dividida en dues plantes independents no s’ajustava a les necessitats dels nostres clients. El petit coixí per a invertir per a la reforma els feia plantejar-se detalls, però no mirar el conjunt de l’habitatge.

El primer pas va ser fer una proposta d’intervenció global per tal de donar solució a totes les necessitats que tenia la família, tot i que sabíem que actualment no podríem fer front a tots els canvis calia tenir una fulla de ruta pels pròxims anys.

Per aquest motiu, ens vam centrar en la planta baixa: calia crear una zona de dia amplia i amb la cuina oberta, que permetés a la família una comunicació fluïda.

El disseny de la cuina volíem que respectés l’essència més antiga i rústica de la casa, però que tingués tots els elements necessaris a dia d’avui. La barra flotant i les làmpades penjants, ens fan la transició amb la zona de la taula de menjador.

L’habitació de planta baixa està enfocada pel nou despatx de fotografia de la nostra clienta, un espai lluminós i a peu de carrer que permet l’entrada dels clients sense envair la intimitat de la família. Plantegem una gran porta per a sectoritzar l’espai o bé, fer-lo diàfan amb el rebedor.

Per últim, convertim l’antiga cuina del pis superior en un bany ample i apte per la canalla de la casa. Decidim col·locar terra hidràulic per a lligar l’estètica de la casa original de l’escala i la terrassa. Per a les parets apostem per una rajola senzilla i llisa, mentre que li donem el toc de color amb la pintura.

Queden pendents futures fases d’intervenció, les portes correderes de planta baixa, mobiliari d’emmagatzematge per a l’entrada, el bany de planta baixa i la suite de planta primera. No son una necessitat actualment, i el més important és que no afectaran a les obres executades fins a dia d’avui quan sigui el moment.  

Una bona planificació de les fases d’una obra permet controlar la despesa econòmica sense devaluar el disseny final del conjunt.

Project Details

Categories:

Project Date:

02/06/2022